Αυτή είναι μια διαφορετική εκδοχή για καλτσόνε.
Τι θα χρειαστούμε;
- 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ξηρή μαγιά
- 1 κ.σ. αλάτι
- 1 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
- 1 κιλό σπανάκι
- 2 κ.σ. γιαούρτι με πλήρη λιπαρά
- 3 κ.σ. τυρί κρέμα
- λίγη μοτσαρέλα τριμμένη
- 2 κ.σ. κουκουνάρι
Πως φτιάχνετε;
Για τη ζύμη:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και πλάθουμε τη ζύμη σε αλυρωμένο πάγκο, προσθέτοντας παράλληλα χλιαρό νερό όσο ζυμώνουμε. Όταν η ζύμη μας μαλακώσει και δεν κολλάει, την βάζουμε σε μια μικρή λεκάνη, σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε στην άκρη για μία ώρα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 270οC.
Για τη γέμιση:
Σε μεσαία κατσαρόλα γεμάτη κατά τα 3/4 με νερό μαγειρεύουμε το σπανάκι σε μέτρια φωτιά. Όταν βράσει το νερό, στραγγίζουμε το σπανάκι και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατεύουμε το σπανάκι με το γιαούρτι και το τυρί κρέμα και αφήνουμε στην άκρη.
Ετοιμάζουμε τα καλτσόνε. Χωρίζουμε τη ζύμη στα 2 και με ένα πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε στρογυλό σχήμα. Γεμίζουμε τη μισή πλευρά της ζύμης με το σπανάκι, ρίχνουμε την τριμμένη μοτσαρέλα, το κουκουνάρι και λίγο ελαιόλαδο. Σκεπάζουμε με την υπόλοιπη ζύμη ώστε να σχηματιστεί ένα μισοφέγγαρο και με ένα πιρούνι πατάμε τις άκρες ώστε να κλείσει τελείως.
Ψήνουμε για 8-10 λεπτά στην κάτω σκάλα και σερβίρουμε αμέσως
Ευχαριστούμε το www.mamapeinao.gr για την παραχώρηση της συνταγής