Το σουφλέ το αγαπάμε όλοι, τόσο όσο και τις παραλλαγές του.
Τι θα χρειαστούμε;
- 250 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 5 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 150 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 12 κ.γλ. φυστικοβούτυρο
Πως το φτιάχνουμε;
Σε κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Τοποθετούμε τα αυγά με τη ζάχαρη σε μπολ. Με αυγοδάρτη ή με μίξερ χειρός τα χτυπάμε καλά να ασπρίσουν. Σιγά σιγά, πάντα ανακατεύοντας, προσθέτουμε το κρύο μείγμα σοκολάτας στα χτυπημένα αυγά.
Προσθέτουμε το αλεύρι στο μείγμα και ανακατεύουμε απαλά με μαρίζ (σπάτουλα σιλικόνης. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά δώδεκα πυρίμαχα ατομικά σκεύη για σουφλέ. Ισομοιράζουμε το μείγμα λίγο παραπάνω από τη μέση του κάθε σκεύους. Προσθέτουμε στο κάθε μπολ από μία κουταλιά του γλυκού φυστικοβούτυρο.
Ψήνουμε στους 200oC για 9΄-10΄. Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε αμέσως.
Ευχαριστούμε το www.mamapeinao.gr για την παραχώρηση της συνταγής