Αυτή είναι μια πρωτότυπη συνταγή για να δείτε τις πατάτες…με άλλο μάτι!
Τι θα χρειαστούμε;
- 2 πατάτες
- 50 γρ. βούτυρο
- 2-3 κ.σ. μπέικον ψιλοκομμένο
- 5 κ.σ. φρυγανιά
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πως τις φτιάχνουμε;
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 οC.
Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες. Με κοφτερό μαχαίρι, τις κόβουμε κατά μήκος σε φέτες, χωρίς να φτάσουμε μέχρι το κάτω μέρος, δημιουργώντας πτυχές στην επιφάνεια της πατάτας. Προσέχουμε να τις κρατάμε σταθερές, για να κοπούν ομοιόμορφα οι φέτες.
Κατόπιν τις τοποθετούμε σε ταψάκι ή πυράντοχο σκεύος, με την χαραγμένη πλευρά προς τα επάνω.
Τις αλατίζουμε και τις πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Τις περιχύνουμε με τη μισή ποσότητα από το λιωμένο βούτυρο που σοτάραμε το σκόρδο. Ψήνουμε για 35-40 λεπτά. Αποσύρουμε από τον φούρνο, περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο, με την τριμμένη φρυγανιά και το μπέικον. Ψήνουμε για άλλα 15-20 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν.
Ευχαριστούμε το www.mamapeinao.gr για την παραχώρηση της συνταγής