Αυτή είναι μια από τις συνταγές για να κάνετε εγγυημένα καλή γέμιση για την γαλοπούλα.
Τι θα χρειαστούμε;
- 290 γρ. μπαγιάτικο ψωμί
- 230 γρ. συκωτάκια γαλοπούλας
- 230 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 4 κλωνάρια σέλερι
- 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
- 2 φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 2 αυγά βραστά
- 1 φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη
- 1 1/2 φλιτζ. σταφίδες
- 1 1/4 φλιτζ. καρυδόψιχα
- 2 κ.γλ. δεντρολίβανο τριμμένο
- 2 κ.γλ. ρίγανη
- 2 κ.γλ. θυμάρι τριμμένο
- 3 δαφνόφυλλα
- 1 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 1 κ.γλ. ξηρό φασκόμηλο, 1 κ.γλ. ξηρή μαντζουράνα ½ κ.γλ. τριμμένο τζίντζερ, ½ κ.γλ. μοσχοκάρυδο)
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πως την φτιάχνουμε;
Σε μπολ μουλιάζουμε το ψωμί και το αφήνουμε για 15 λεπτά. Στη συνέχεια το στραγγίζουμε και το διαλύουμε σε μικρά κομμάτια.Σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, σε μέτρια θερμοκρασία, ζεματίζουμε για 8 λεπτά τα συκωτάκια πουλιών. Μόλις είναι έτοιμα, τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και μετά τα ψιλοκόβουμε.
Σε τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί σωτάρουμε τον κιμά. Στη συνέχεια, σε μεγάλο μπολ βάζουμε τα συκωτάκια, τον κιμά, το σέλερι, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τα αυγά, την παρμεζάνα, τις σταφίδες και τους ξηρούς καρπούς και τα ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι και αναμειγνύουμε πολύ καλά.
Αν δεν χρησιμοποιήσουμε τη γέμιση αμέσως, την καλύπτουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο.
Ευχαριστούμε το www.mamapeinao.gr για την παραχώρηση της συνταγής