Άλλη μια συνταγή για κορμό, εντελώς διαφορετική από όσες έχετε δοκιμάσει μέχρι σήμερα.
Τι θα χρειαστούμε;
- 3 αυγά
- 80 γρ. ζάχαρη
- 60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.σ. κακάο σε σκόνη
- 500 γρ. μασκαρπόνε σε θερμοκρασία δωματίου
- 150 γρ. κρέμα γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- 3 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
Πως τον φτιάχνουμε;
Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς.
Στο μίξερ χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο και να σχηματιστεί ένα λείο μείγμα. Κατόπιν προσθέτουμε το αλεύρι και το κακάο και ανακατεύουμε με μία μαρίζ (σπάτουλα σιλικόνης) μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ψήνουμε για περίπου 12-15 λεπτά μέχρι το μείγμα να πάρει χρυσαφί χρώμα. Στη συνέχεια αναποδογυρίζουμε το παντεσπάνι σε άλλη λαδόκολλα, το στριφογυρίζουμε προσεκτικά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε την γέμιση μασκαρπόνε: Στο μίξερ χτυπάμε το μασκαρπόνε, την ζάχαρη άχνη και τη βανίλια. Σιγά σιγά προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για να σφίξει, για περίπου μισή ώρα. Αφού η κρέμα μας έχει κρυώσει, ξετυλίγουμε το παντεσπάνι προσεκτικά και γεμίζουμε με την κρέμα, αφήνοντας λίγο μείγμα στην άκρη. Τυλίγουμε το παντεσπάνι σε ρολό και καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα εξωτερικά
Ευχαριστούμε το www.mamapeinao.gr για την παραχώρηση της συνταγής