Δεν νομίζω να υπάρχουν πολλοί που δεν τους αρέσουν οι λουκουμάδες…
Πόσο δε όταν γίνονται στο σπίτι με φρέσκο λάδι και μέλι από το χωριό.
Εγώ έχω κάνει πολλές φορές την συνταγή αυτή που θα σας γράψω, είναι εύκολη και πετυχαίνει πάντα.
Τι θα χρειαστείτε;
- 1 συσκευασία μισού κιλού, αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 ξηρή μαγιά
- 1 ποτήρι του κρασιού χυμό πορτοκάλι
- Χλιαρό νερό
- Λίγο αλάτι
- Μέλι
Πως τους φτιάχνουμε;
Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε.
Σε ένα δοχείο ανακατεύουμε την μαγιά στο χλιαρό νερό και την προσθέτουμε στο αλεύρι ανακατεύοντας καλά. Νερό θα χρειαστείτε τόσο όσο να γίνει μια σφιχτή ζύμη.
Προσθέστε τον χυμό και ανακατέψτε
Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε τη ζύμη να «ξεκουραστεί» και να φουσκώσει για μια ώρα.
Τηγανίστε τους σε ηλιέλαιο, σε χαμηλή φωτιά.
Μετά βάλτε τους σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί για λίγο (ώστε να απορροηφθεί το λάδι) και όσο είναι ακόμα ζεστοί περιχύστε τους με μέλι.