Ποιος θα φανταζόταν, αν δεν το έχει δοκιμάσει, πως μπορείς μόνο με ένα υλικό να φτιάξεις καραμελωμένα μήλα;
Τι θα χρειαστούμε;
- 1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα
- 10 μήλα
Πως τα φτιάχνουμε;
Σε πολύ χαμηλή φωτιά, σιγοβράζουμε τη συσκευασία ζαχαρούχου γάλακτος χωρίς να την ανοίξουμε, σε κατσαρόλα γεμάτη με νερό για 3 ώρες. Προσέχουμε το νερό στην κατσαρόλα να καλύπτει τη συσκευασία. Το νερό πρέπει να κοχλάζει ώστε η συσκευασία να μην ανακινείται. Μόλις τελειώσει ο βρασμός, αποσύρουμε τη συσκευασία από την κατσαρόλα και αφήνουμε να κρυώσει το καραμελωμένο γάλα πριν το ανοίξουμε. Μπορούμε να βράσουμε περισσότερες συσκευασίες, τις οποίες θα αποθηκεύσουμε στο ψυγείο για 4-5 μέρες.
Όταν είναι έτοιμο, το μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο και πλατύ μπολ. Ξεπλένουμε τα μήλα και περνάμε στην κορυφή τους ξυλάκια για σουβλάκια. Κατόπιν βουτάμε τα μήλα ένα-ένα κρατώντας τα από τα ξυλάκια στην καραμέλα, καλύπτοντας σχεδόν όλη την επιφάνειά τους. Ακουμπάμε τα μήλα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και αφήνουμε την καραμέλα να κρυώσει πριν σερβίρουμε.
Ευχαριστούμε το www.mamapeinao.gr για την παραχώρηση της συνταγής