Τόσο τα σουτζουκάκια όσο και ο πουρές είναι μια συνταγή που αγαπούν οι περισσότεροι και την προτιμούν για τα χειμωνιάτικα τραπέζια.
Τι θα χρειαστούμε;
- 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γλ. κύμινο
- 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
- 1 φλιτζ. μαυροδάφνη
- 1 κιλό ντομάτες τριμμένες
- 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 2-3 κόκκοι μπαχάρι
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πως τα φτιάχνουμε;
Μουλιάζουμε το ψωμί σε ένα μπολ με το κρασί. Το στύβουμε καλά και το βάζουμε σε καθαρό μπολ. Εκεί προσθέτουμε τον κιμά, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και το κύμινο. Τα ζυμώνουμε όλα μαζί με τα χέρια μέχρι να αφρατέψει ο κιμάς και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Παράλληλα, σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, βράζουμε τις τριμμένες ντομάτες, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, τον πελτέ, τη ζάχαρη, τους κόκκους μπαχάρι και αλατοπίπερο για περίπου 15 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Πλάθουμε με τον κιμά που ετοιμάσαμε μικρά σουτζουκάκια και τα τηγανίζουμε σε τηγάνι με καυτό ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά, για λίγα λεπτά, να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Κατόπιν τα προσθέτουμε στη σάλτσα να βράσουν για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Τέλος, ετοιμάζουμε τον πουρέ σύμφωνα με τις οδηγίες παρασκευής. Σερβίρουμε ζεστά τα σουτζουκάκια με τον πουρέ, και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
Ευχαριστούμε το www.mamapeinao.gr για την παραχώρηση της συνταγής