Αυτή είναι άλλη μια διαφορετική συνταγή για να απολαύσουμε το κοτόπουλο.
Τι θα χρειαστούμε;
- 1 κρεμμύδι σε ροδέλες
- 2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
- 2 φέτες ψωμί πολύσπορο
- 3/4 φλιτζ. ντοματάκια σε κονσέρβα
- 3 1/2 φλιτζ. ζωμό κότας
- 2 καυτερές πιπερίτσες ψιλοκομμένες
- 1 φλιτζ. πουρέ από κολοκύθα
- 8 στήθη από κοτόπουλο
- ελαιόλαδο
- κολίανδρο
- λάιμ
Πως το φτιάχνουμε;
Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μια κατσαρόλα για 4 λεπτά περίπου, προσθέτοντας λίγο ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, βάζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε ένα μεγάλο μπολ. Στην κατσαρόλα με το λάδι που έχει απομείνει, τηγανίζουμε τις 2 φέτες ψωμί και στη συνέχεια τις προσθέτουμε μαζί με τις ντομάτες στο μπολ. Με ένα μίξερ χειρός πολτοποιούμε όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Ρίχνουμε τις πιπεριές και το μισό ζωμό κοτόπουλου κια, αφού ανακατέψουμε καλά, μεταφέρουμε το μείγμα στην κατσαρόλα. Σιγοβράζουμε για 2 λεπτά προσθέτοντας τον πουρέ κολοκύθας και τον υπόλοιπο ζωμό. Μαγειρεύεουμε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά.
Τρίβουμε τα στήθη κοτόπουλου με λίγη καυτερή πιπεριά και ψήνουμε στο γκριλ στους 180οC για 30 λεπτά.
Μόλις ψηθεί το κοτόπουλο, περιχύνουμε με τη σάλτσα και γαρνίρετε με τον κόλιανδρο και τις φέτες λάιμ. Σερβίρετε ζεστό.
Ευχαριστούμε το www.mamapeinao.gr για την παραχώρηση της συνταγής