Η Αλεξάνδρα μοιράζεται μαζί μας την αγαπημένη της συνταγή για ένα αφράτο, γεμιστό, σοκολατένιο κέικ.
Τι θα χρειαστούμε;
- 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.σ. σκόνη κακάο άγλυκη
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 φλτζ. ζάχαρη
- 1 βανίλια
- ½ κούπα γάλα
- ½ κούπα φυτικό λάδι με ουδέτερο άρωμα
- 2 αυγά
- 1 κούπα κρέμα γάλακτος
- 250 γρ κουβερτούρα
Πως το φτιάχνουμε;
Ανακατεύουμε καλά το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, την βανίλια, το μπέικ και το αλάτι.
Προσθέτουμε το γάλα, τα αυγά και το λάδι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένας ομοιογενής χυλός.
Ρίχνουμε το χυλό σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο Κελσίου για 30 - 40 λεπτά.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και το κόβουμε οριζόντια στη μέση.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση ζεσταίνοντας την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια.
Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Αν το μίγμα είναι πολύ ρευστό το αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο να σφίξει.
Συναρμολογούμε το κέικ βάζοντας το 1/3 της γέμισης στο κάτω κομμάτι, καλύπτουμε με το δεύτερο, στρώνουμε ακόμα 1/3 γέμισης και με την υπόλοιπη γέμιση καλύπτουμε το κέικ γύρω γύρω.