Αυτή η συνταγή θα κάνει και αυτούς που δεν τρώνε τις φακές, να τις δοκιμάσουν και να αλλάξουν γνώμη.
Τι θα χρειαστούμε;
- ελαιόλαδο
- 2 φέτες μπέικον κομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κρεμμύδι μικρό
- 1 κλωναράκι σέλινο ψιλοκομμένο
- 2 κλωναράκια θυμάρι (μόνο τα φύλλα)
- 125 γρ. πράσινες φακές
- 1/2 λίτρο ζωμός λαχανικών
- 400 γρ. baby σπανάκι
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πως τις φτιάχνουμε;
Βεβαιωθείτε ότι το εξάρτημα ανάδευσης βρίσκεται στη θέση του στο σκεύος, κατόπιν ρυθμίστε τη θερμοκρασία στους 175οC. Μόλις θερμανθεί το σκεύος προσθέστε 1 κ.σ ελαιόλαδο και το μπέικον και ρυθμίστε το χρονοδιακόπτη στα 7 λεπτά, έτσι ώστε το μπέικον να γίνει τραγανό.
Μόλις λήξει ο χρόνος, μεταφέρετε το μπέικον σε ένα πιάτο αφού έχετε στρώσει χαρτί κουζίνας. Διατηρήστε τη θερμοκρασία στους 175οC και προσθέστε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο σκεύος.
Βάλτε τον πύργο κοπής κατά μήκος του HomeCooker με τον τρίφτη για χοντρό τρίψιμο στη θέση του και ενεργοποιήστε τη συσκευή. Κόψτε το σκόρδο, το κρεμμύδι και το σέλινο μέσα στο σκεύος (εάν δεν έχετε πύργο κοπής, απλώς ψιλοκόψτε με το χέρι). Προσθέστε το θυμάρι στο σκεύος και ρυθμίστε το χρονοδιακόπτη στα 10 λεπτά.
Όταν λήξει ο χρόνος, προσθέστε στο σκεύος τις φακές και το ζωμό. Αυξήστε τη θερμοκρασία στους 250oC και αφήστε το να βράσει. Αφού βράσει, χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 175οC και ρυθμίστε το χρονοδιακόπτη στα 25 λεπτά, έτσι ώστε οι φακές να μαγειρευτούν πολύ καλά και να μυρίζουν υπέροχα. Περίπου 3 λεπτά πριν λήξει ο χρόνος, προσθέστε το σπανάκι έτσι ώστε να μαραθεί.
Απενεργοποιήστε το HomeCooker, κατόπιν δοκιμάστε και αλατοπιπερώστε εάν χρειάζεται. Πασπαλίστε με το τραγανό μπέικον, ρίξτε λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και σερβίρετε αμέσως
Ευχαριστούμε το www.mamapeinao.gr για την παραχώρηση της συνταγής