Όλες οι παραλλαγές της συγκεκριμένης συνταγής είναι λαχταριστές και αρέσουν στους περισσότερους
Τι θα χρειαστούμε;
- 125 γρ. χοιρινό λαιμό
- 1/2 σκελίδα σκόρδο
- 1/2 φρέσκο κρεμμυδάκι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 σφηνάκι λευκό κρασί
- 30-50 γρ. μανιτάρια πορτσίνι
- 1 κ.σ. κατίκι
- 2 ντοματίνια
- 1 κ.γλ. μουστάρδα Dijon
- 125 γρ. βοδινός ζωμός
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πως την φτιάχνουμε;
Κόβουμε το χοιρινό σε μικρούς κύβους και προθερμαίνουμε ελαφρώς ένα αντικολλητικό τηγάνι. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο για λίγα δευτερόλεπτα και προσθέτουμε το κρέας ανακατεύοντας ώστε να σωταριστεί για περίπου 3 λεπτά. Έπειτα, σωτάρουμε τα μανιτάρια, προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το πολτοποιημένο σκόρδο. Στη συνέχεια, σβήνουμε με κρασί, προσθέτοντας το ζωμό, το λεμόνι,τη μουστάρδα και τα μπαχαρικά μας. Κόβουμε στα τέσσερα τα ντοματίνια και τα προσθέτουμε καθώς ανακατεύουμε. Τέλος, αφήνουμε να πάρει βράση και να χυλώσουν τα υγρά. Σερβίρουμε με το κατίκι και τα χοντροκομμένα φύλλα βασιλικού.
Ευχαριστούμε το www.mamapeinao.gr για την παραχώρηση της συνταγής