Κάντε αυτή τη συνταγή και θα με θυμηθείτε!
Ένα θα σας πω μόνο, πως μου την έχει δώσει η κυρία Μαρία, η γιαγιά του φίλου μου του Αντώνη, από τα Χανιά… Δεν μπορείτε να φανταστείτε για τι πλούσια γεύση μιλάμε!
Τι θα χρειαστείτε;
- 1 πακέτο αλεύρι μαλακό
- 3 ποτήρια του νερού λάδι
- 2 ποτήρια του νερού κρασί (λευκό ή κόκκινο, ότι έχετε)
- 2 ποτήρια του νερού ζάχαρη
- 2 φακελάκια μπέϊκιν πάουντερ
- 1 κουτάλι του γλυκού σόδα (διαλυμένη στο κρασί)
- 1 κουτάλι του γλυκού κανέλα
- 1 κουτάλι του γλυκού γαρύφαλλο
- Λίγο σουσάμι
Η εκτέλεση είναι εύκολη
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη και πλάθουμε τη ζύμη.
Μόλις έχει ομογενοποιηθεί, τα φτιάχνουμε στο σχήμα που θέλουμε και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι
Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν
Απλή, εύκολη, παραδοσιακή και με δεδομένη επιτυχία!