Όσοι έχετε πάει στην Ισπάνια δεν υπάρχει περίπτωση να μην δοκιμάσατε και να μην λατρέψατε τα παραδοσιακά τσούρος
Τι θα χρειαστούμε;
Για τα τσούρος:
- 420 ml νερό
- 220 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/2 κ.γλ. αλάτι
- 185 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 4 αυγά
- 1 ασπράδι αυγού
- λάδι για τηγάνισμα
Για τη αρωματική σως σοκολάτας:
- 200 γρ. κουβερτούρα (55-60% περιεκτικότητα σε κακάο)
- 400 ml γάλα
- 200 ml νερό
- 1/2 στικ βανίλιας
- 1/4 κ.γλ. κανέλα
- 150 γρ. κρέμα γάλακτος
- 20 γρ. κακάο σε σκόνη
- 20 γρ. μαύρη ζάχαρη
Πως τα φτιάχνουμε;
Σε μία κατσαρόλα, βράζουμε το νερό με το αλάτι και το βούτυρο σε κομμάτια μέχρι να σιγουρευτούμε ότι έχει λιώσει.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθεί τελείως το μείγμα,τοποθετώντας το παράλληλα σε σιγανή φωτιά για 2'.
Αποσύρουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά ανακατεύοντας πολύ καλά.
Μόλις είναι έτοιμο, το ρίχνουμε μέσα σε ένα κορνέ και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει.
Αφού κρυώσει, τηγανίζουμε σαν σε φριτέζα, αφήνουμε για λίγο τα churros σε απορροφητικό χαρτί και ραντίζουμε με κρυσταλλική ζάχαρη.
Για τη σως σοκολάτας:
Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το νερό με το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια και την κανέλα.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και σιγά-σιγά το κακάο, ανακατεύοντας με τη βοήθεια του αυγοδάρτη.
Μόλις το μείγμα αρχίσει να δένει,ρίχνουμε τη κουβερτούρα σε κομμάτια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Τη σουρώνουμε και τη σερβίρουμε ζεστή.
Η συνταγή είναι του Νικόλαου Πυλαρινού από το www.mamapeinao.gr