Η συνταγή αυτή είναι του Άκη Πετρετζίκη και πιστεύω πως θα αγαπηθεί από όλους!
Τι θα χρειαστούμε;
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 1 κρεμμύδι
- Μοσχοκάρυδο
- φρέσκο θυμάρι
- 1 συσκευασία πουρέ πατάτας
- 1 κύβος λαχανικών
- 1 πράσο
- 1 μελιτζάνα
- 2-3 σκελίδες σκόρδο
Πως το φτιάχνουμε;
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα 500γ νερό με έναν κύβο λαχανικών και το βράζουμε και ρίχνουμε ένα φακελάκι πουρέ πατάτας και το ανακατεύω (μπορούμε να βάλουμε και τυρί)
Κόβω τη μελιτζάνα σε φέτες λεπτές, βάζω πάνω στη μελιτζάνα λάδι, αλάτι, πιπέρι και τη ψήνω στο τηγάνι(5 λεπτά)
Κόβω 1 κρεμμύδι και το βάζω στο τηγάνι και στη συνέχεια ψιλοκόβω 1 πράσο και το βάζω μαζί με το πράσο
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το ρίχνουμε στο τηγάνι με το πράσο και το κρεμμύδι και τρίβουμε λίγο θυμάρι και μοσχοκάρυδο
Παίρνουμε τη σφολιάτα και την ανοίγουμε λίγο με τα χέρια και το βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και χωρίζουμε νοητά το φύλλο στα 3 στα 2 ακριανά(1/3 + 1/3) κόβουμε σε λωρίδες το φύλλο και στο πρώτο και στο τελευταίο η λωρίδα είναι διπλάσια
Στρώνουμε τη μελιτζάνα κάτω κάτω και βάζουμε από πάνω τον πουρέ και μετά τα κρεμμύδια με το πράσο και το σκόρδο και ξανά μελιτζάνα, πουρέ, κρεμμύδια
Πλέκουμε το στρούντελ με προσοχή στο πρώτο για να μην φύγει η γέμιση
Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190˚C για 40’ – 50’
Πηγή φωτο:sidagi.gr