Τα κέικ τα αγαπάμε όλοι και ειδικά τις πιο «ψαγμένες» συνταγές.
Τι θα χρειαστούμε;
- 2 αυγά
- 150 γρ. ζάχαρη
- 50 ml. κρέμα γάλακτος
- 100 ml. ελαιόλαδο
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 κουτ. σούπας κακάο
- 2 μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια
- 1 κουτ. σούπας κανέλα και γαρύφαλλο σε σκόνη
- 100 γρ. κουβερτούρα
Πως το φτιάχνουμε;
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο αφράτο μείγμα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το ελαιόλαδο και χτυπάμε για 1 λεπτό σε χαμηλή συχνότητα. Κατόπιν βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε στο μείγμα μας το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το κακάο, ενσωματώνοντάς τα απαλά με μια σπάτουλα.
Σε μπολ ανακατεύουμε τα μήλα με την κανέλα και το γαρύφαλλο και τα ρίχνουμε στο μείγμα με προσοχή, χωρίς πολύ ανακάτεμα. Ολοκληρώνουμε με την κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομματάκια, τα οποία θα σκορπίσουμε παντού μέσα στη ζύμη. Αδειάζουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εντελώς πριν το ξεφορμάρουμε. Μοιράζουμε 1-2 φέτες σε κάθε πιάτο, συνοδεύουμε μια μια μπάλα παγωτό και σιρόπι σοκολάτας ή μέλι και καρύδια!
Ευχαριστούμε το www.mamapeinao.gr για την παραχώρηση της συνταγής