Όσο κρυώνει ο καιρός τόσο όλοι κοιτάμε να φτιάξουμε πιο «χειμωνιάτικα» γλυκάκια.
Τι θα χρειαστούμε;
- 3 ασπράδια αυγών
- ½ κουταλάκι χυμός λεμονιού
- 75 γραμ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 75 γραμ. ζάχαρη άχνη
- 225 γραμ. τριμμένη καρύδα για ντεκόρ
- Έτοιμο γλάσο σοκολάτας
Πως τα φτιάχνουμε;
Βάζουμε χαρτί ψησίματος σε ταψάκια ή λαμαρίνα και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 C. Xτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια των αυγών έως ότου γίνει σφιχτή μαρέγκα και προσθέτουμε τη κρυσταλλική ζάχαρη σιγά σιγά. Το μίγμα πρέπει να είναι γυαλιστερό και να έχει λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε και το χυμό λεμονιού και κατεβάζουμε από το μίξερ. Στη συνέχεια ανακατεύουμε τη ζάχαρη άχνη με την καρύδα και προσθέτουμε λίγο-λίγο στη μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά για να μην κάτσει η μαρέγκα αλλά ούτε να σβολιάσει ή να αραιώσει. Τοποθετούμε με κουτάλι της σούπας ή του γλυκού στο χαρτί ψησίματος και ψήνουμε 15-20 λεπτά. Τα γλυκάκια αυτά πρέπει να είναι ζουμερά στο κέντρο ενώ το εξωτερικό τους θα σφίξει μόλις αυτά κρυώσουν. Όταν κρυώσουν καλά τα περιχύνουμε με γραμμές από γλάσο σοκολάτας.
Ευχαριστούμε την Ιωάννα Τσολομίτη και το www.ioannas.gr για την συνταγή