Το φθινόπωρο και ο χειμώνας είναι ιδανικός για σούπες και αυτή η σούπα με την κολοκύθα είναι υπέροχη.
Τι θα χρειαστούμε;
- 2 κ.γλ. ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια μικρά, ψιλοκομμένα
- 4 φλιτζ. κολοκύθα, καθαρισμένη και ψιλοκομμένη
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 4 φλιτζ. ζωμό λαχανικών
- 1/2 κουτ.γλυκού μοσχοκάρυδο, τριμμένο
- 1/2 φλιτζ. γάλα με λίγα λιπαρά
Για το γαρνίρισμα (προαιρετικά):
- 2 κ.γλ ελαιόλαδο
- μερικούς ψημένους σπόρους κολοκύθας
- ή 1 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
Πως την φτιάχνουμε;
Σε κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά σοτάτουμε τα κρεμμύδια, την κολοκύθα και το σκόρδο με λίγο ελαιόλαδο για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τον ζωμό και το μοσχοκάρυδο. Αφήνουμε να πάρει βράσει καλύπτοντας με το καπάκι, για περίπου 25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Κατόπιν μεταφέρουμε τη σούπα στο μπλέντερ και πολτοποιούμε μέχρι να σχηματιστεί ένα απαλό μείγμα. Ξαναρίχνουμε πίσω στο κατσαρολάκι και προσθέτουμε το γάλα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Με μια κουτάλα ανακατεύουμε και αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά.
Σερβίρουμε αμέσως, γαρνίροντας με 2 κ.γλ. ελαιόλαδο και ψημένους σπόρους κολοκύθας ή εναλλακτικά με 1 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό (προαιρετικά).
Ευχαριστούμε το www.mamapeinao.gr για την παραχώρηση της συνταγής