Η φίλη μου η Ρόζα μου έχει δώσει την συνταγή για κορμό σοκολάτας με μπισκότα, που όποτε την κάνω στο σπίτι, οι φίλοι μου τρελαίνονται.Έχει λίγες θερμίδες παραπάνω αλλα μια ζωή την έχουμε βρε παιδιά!
Τι θα χρειαστείτε;
- 200 γραμμάρια κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια
- 100 γραμμάρια μαργαρίνη
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- Μισό φλιτζάνι τσαγιού καρύδια κοπανισμένα
- Μισό φλιτζάνι τσαγιού φιστίκια Αιγίνης κοπανισμένα
- 1 πακέτο μπισκότα βουτύρου ή πτι-μπερ
- 4 κουταλιές σούπας κακάο
Πως το φτιάχνουμε;
Σε ένα μπεν μαρί βάζουμε τα κομμάτια της κουβερτούρας και την μαργαρίνη και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν
Κλείνουμε το μάτι της κουζίνας, αποσύρουμε το σκέυος που είχαμε κάνει μπεν μαρί και προσθέτουμε το κακάο και το ζαχαρούχο και ανακατεύουμε καλά
Στο μείγμα μας ρίχνουμε τα καρύδια, τα φιστίκια και τα μπισκότα που έχουμε θρυμματίσει.
Πλάθουμε καλά το μείγμα και το τυλίγουμε σε ένα αλουμινόχαρτο
Το βάζουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες και μετά το βάζουμε στην συντήρηση.
Ο κορμός μας είναι έτοιμος!