Κανείς μας και καμία νομίζω πως δεν θα σταματήσει να δοκιμάζει διαφορετικές συνταγές για πορτοκαλόπιτα, όσο κι αν έχουμε κολλήσει στην κλασική.
Τι θα χρειαστούμε;
• 7 φύλλα κρούστας
• 1 ποτήρι νερού καλαμποκέλαιο
• 1 ποτήρι νερού γιαούρτι στραγγιστό
• 1 ποτήρι νερό ζάχαρη
• 5 αυγά
• 1 φακελάκι baking powder
• Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
• Βανίλια
Για το σιρόπι
• 2 ποτήρια ζάχαρη
• 1 και 1/2 νερό
Πως την φτιάχνουμε;
Βουτυρώνουμε ένα ταψί και βάζουμε τα φύλλα, αφού τα έχουμε ψιλοκόψει. Βάζουμε στο μίξερ όλα τα υλικά μαζί (1 ποτήρι ζάχαρη) και τα χτυπάμε καλά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC και το ψήνουμε για 40λεπτά. Στο μεταξύ φτιάχνουμε και το σιρόπι.
Για το σιρόπι: Βάζουμε 2 ποτήρια ζάχαρη και το νερό σε κατσαρολάκι, βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει και ανακατεύουμε συνεχώς. Περιχύνουμε με το σιρόπι μας μόλις βγάλουμε από το φούρνο την πορτοκαλόπιτα και σερβίρουμε το γλυκό κρύο.
Ευχαριστούμε το www.mamapeinao.gr για την συνταγή