Αυτή είναι άλλη μια λαχταριστή συνταγή για όσους έχουν βαρεθεί τις κλασσικές με … πρωταγωνιστή το κοτόπουλο!
Τι θα χρειαστούμε;
1 κοτόπουλο γύρω στα 1.200γρ., κομμένο σε μερίδες
Αλεύρι για το αλεύρωμα
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
1 ποτηράκι λευκό κρασί
½ λίτρο ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη
2 αυγά
Χυμό από 1½ λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι
Βρασμένο ρύζι για το σερβίρισμα
Πως το φτιάχνουμε;
Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τις μερίδες του κοτόπουλου. Τις αλατίζουμε και τις αλευρώνουμε καλά. Κατόπιν τις τηγανίζουμε σε τηγάνιμε ζεστό ηλιέλαιο. Μόλις ροδίσουν από όλες τις πλευρές, αποσύρουμε από την φωτιά και τις ακουμπάμε σε μια πιατέλα.
Παίρνετε μια μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο και το τριμμένο κρεμμύδι. Σοτάρουμε και βάζουμε μέσα τις μερίδες του κοτόπουλου. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί.
Αφήνουμε να πάρει μια καλή βράση, σκεπάζουμε και βράζουμε για 10 λεπτά. Στη συνέχεια συμπληρώνουμε το ζωμό, μέχρι να μισοσκεπαστεί το φαγητό. Αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Όταν βράσει καλά, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε το κοτόπουλο να βράσει για 45-60 λεπτά περίπου και μέχρι να γίνει τρυφερό.
Όταν σιγουρευτούμε ότι είναι έτοιμο, ετοιμάζουμε το αυγολέμονο. Χωρίζουμε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια. Χτυπάμε τους κρόκους μέχρι να ασπρίσουν και τα ασπράδια μέχρι να σχηματίσουν μαρέγκα. Ενώνουμε τα δύο υλικά, προσθέτουμε το
χυμό λεμονιού και 7 κ.σ. ζωμό από την κατσαρόλα. Περιχύνετε το κοτόπουλο με το αβγολέμονο, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με βρασμένο ρύζι.
Ευχαριστούμε το www.mamapeinao.gr για την συνταγή