Μπορεί το ρύζι από μόνο του να το έχετε βαρεθεί αλλά αν κάνετε αυτή την εύκολη συνταγή σίγουρα θα αλλάξετε γνώμη.
Τι θα χρειαστούμε;
2 φλιτζάνια σακουλάκι κίτρινο ρύζι μπονετ (ή και κάποιο άλλο της αρέσκειάς σας)
4 φλιτζάνια νερό
λάδι
κύβος λαχανικών (προαιρετικό)
Αλάτι
1 φλιτζ. αρακά
1 καρότο, σε φέτες
Πως το φτιάχνουμε;
Μέσα σε μία αρκετά μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε λάδι και το αφήνετε να κάψει.
Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα 2 κούπες ρύζι, τον κύβο,το αλάτι και το ανακατεύουμε για να μην κολλήσει στο κάτω μέρος της κατσαρόλας. Έπειτα αφήνουμε το ρύζι να πάρει χρώμα και μόλις πάρει ρίχνουμε μέσα το νερό.
Το ανακατεύουμε και σε 8 λεπτά το ρύζι είναι έτοιμο.
Σε ένα άλλο κατσαρολάκι, σε 1 κ.σ. λάδι σωτάρουμε τον αρακά και το καρότο για 3-5 λεπτά. Σερβίρουμε το βρασμένο ρύζι με τα σωτέ λαχανικά.
Ευχαριστούμε το www.mamapeinao.gr για την συνταγή