Οι λουκουμάδες είναι το αγαπημένο γλύκισμα μικρών και μεγάλων.
Τι θα χρειαστούμε;
- 7 γραμ. ξερή μαγιά
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι ζεστό γάλα
- 2 ½ φλιτζάνια αλεύρι
- ¾ του φλιτζανιού σταφίδες κομμένες στη μέση
- 1 πράσινο μήλο κομμένο σε κύβους
- 2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
- 1 ξύσμα λεμονιού
- 1 πρέζα αλάτι
- Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
- Σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Πως τα φτιάχνουμε;
Ανακατεύουμε τη μαγιά σε χλιαρό γάλα με λίγο από το αλεύρι έως ότου γίνει ένας χυλός, με προσοχή όμως γιατί αν το γάλα καεί δεν θα φουσκώσουν οι λουκουμάδες. Ανακατεύετε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το μήλο. Ρίχνουμε το χυλό ανακατεύουμε ξανά και αφήνουμε το μείγμα σκεπασμένο έως ότου φουσκώσει. Όταν θα είναι η ώρα να τηγανίσουμε, προσθέτουμε τα μήλα στο μίγμα και με ένα κουτάλιΤηγανίζουμε σε καυτό λάδι και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη.
Ευχαριστούμε την Ιωάννα Τσολομίτη και το www.ioannas.gr για την συνταγή