Αν έχετε εξαντλήσει όλες τις συνταγές για κοτόπουλο, αυτή είμαι σίγουρη πως θα σας ενθουσιάσει
Τι θα χρειαστούμε;
- 6 μπούτια κοτόπουλο ή 1 ½ κιλό φιλέτο κοτόπουλο
- 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 κουταλιά ρίγανη και δάφνη
- 1 φύλλο δάφνης
- ½ φλιτζάνι έτοιμη σάλτσα
- 1 φλιτζάνι ζωμός κοτόπουλο
- ½ φλιτζάνι φυστικοβούτυρο
- 2 κουταλιές κάρυ σκόνη
- 2 κουταλιές χυμός λεμονιού
- 1 καυτερή κόκκινη ή πράσινη πιπεριά
- Λίγο ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
- Για τη γαρνιτούρα
- Ρύζι
- Αγγούρι
- Κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
Πως το φτιάχνουμε;
Σοτάρουμε τα μπούτια ή το στήθος και μετά προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη ρίγανη και σβήνουμε με το ζωμό κοτόπουλου. Στη συνέχεια ρίχνουμε την έτοιμη σάλτσα ντομάτας, τη δάφνη, το αλάτι, το πιπέρι, ρίχνουμε λίγο νερό και βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 1 ώρα για τα μπούτια και για 20 λεπτά για το στήθος. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού, το κάρυ, της πιπεριές, το φυστικοβούτυρο και λίγη σάλτσα από το φαγητό. Ανακατεύουμε, τα προσθέτουμε όλα μέσα στο φαγητό και βράζουμε για 1-2 λεπτά. Σερβίρουμε με ρύζι βουτύρου και στην άκρη προαιρετικά γαρνίρουμε με αγγούρι και ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
Ευχαριστούμε την Ιωάννα Τσολομίτη και το www.ioannas.gr για την συνταγή