Η Ολυμπία από την Θεσσαλονίκη μοιράζεται μαζί μας την συνταγή της για να φτιάξουμε κορμό βανίλιας.
Τι θα χρειαστούμε;
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 1 μεταλλικό κουτί χτυπημένη σαντιγί
- 2 πακέτα μπισκότα τύπου oreo
- Μισό πακέτο μπισκότα πτι μπερ
- Λίγη σοκολάτα κουβερτούρα υγείας
Πως τον φτιάχνουμε;
Χτυπάμε στο μίξερ το ζαχαρούχο γάλα με τη σαντιγί μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να γίνει αφράτο. Έπειτα σπάμε τα μπισκότα και τα ρίχνουμε στο μείγμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγη τριμμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε ελαφρά ώστε να μοιραστούν όμορφα τα υλικά μας. Το γλυκό χρειάζεται κατάψυξη οπότε παίρνουμε 2 φόρμες για κεικ μακρόστενες ή μια στρόγγυλη ή όποιο άλλο σκεύος θέλουμε να βάλουμε το γλυκό μας και τοποθετούμε μεμβράνη στον πάτο του και στα τοιχώματα. Τρίβουμε πάλι σοκολάτα κουβερτούρα υγείας πάνω από τη μεμβράνη και προσθέτουμε το μείγμα.
Το βάζουμε στην κατάψυξη και την άλλη μέρα, όταν το βγάλουμε από τη φόρμα, το αναποδογυρίσουμε και αφαιρέσουμε τη μεμβράνη θα έχουμε έναν λευκό κορμό με τριμμένη κουβερτούρα στην κορυφή του.
Μπορούμε να το στολίσουμε με πουράκια, μπισκότα ακόμα και με γλυκό του κουταλιού βύσσινο.
Πηγή φωτο: artopoieiasyntages.blogspot.gr