Αν δεν έχετε δοκιμάσει να φτιάξετε μέχρι σήμερα κέικ καρότου, δεν ξέρετε τι χάνετε…
Τι θα χρειαστούμε;
Υλικά για το κέικ:
- 225 γρ. ζάχαρη άχνη
- 200 ml. ηλιέλαιο
- 115 γρ. καρύδι
- 350γρ. καρότο
- 1/2 κ.γ. κανέλα
- 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 250 γρ. αλεύρι
- 1 βανίλια
- 4 αυγά
- ξύσμα ενός πορτοκαλιού
- χυμό ενός πορτοκαλιού
Για την επικάλυψη:
- 250 γρ. τυρί κρέμα
- 3-4 κουταλιές άχνη ζάχαρη
- 1-2 βανίλιες
Πως το φτιάχνουμε;
Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη, το λάδι, το χυμό πορτροκαλιού και το ξύσμα πορτοκαλιού. Στη συνέχεια ρίχνετε το αλεύρι, τα καρύδια και ανακατεύετε με μια σπάτουλα. Βουτυρώνετε μια φόρμα και την πουδράρετε με αλεύρι. Ρίχνετε μέσα το μείγμα και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 40 λεπτά περίπου. Μόλις κρυώσει το κέικ, χτυπάτε στο μίξερ το τυρί κρέμα, την ζάχαρη άχνη και την βανίλια. Μόλις αφρατέψουν με μία σπάτουλα στολίζετε το Carrot Cake όπως δείχνω στο βίντεο.
Tips:
Αντί για τυρί κρέμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σαντιγί. Επίσης, εάν έχετε χρώμα ζαχαροπλαστικής πορτοκαλί με 2 σταγόνες κάνετε ένα χρωματιστό Carrot Cake.
Ευχαριστούμε την Ιωάννα Τσολομίτη και το www.ioannas.gr για την παραχώρηση της συνταγής