Οι πίτες αρέσουν σε όλους ειδικά όταν γίνονται εύκολα και γρήγορα
Τι θα χρειαστούμε;
Υλικά για το φύλλο:
- 400 γρ. αλεύρι
- 300 γρ. μαγειρικό λύπος
- νερό
- αλάτι
Υλικά για τη γέμιση:
- 400 γρ. σπανάκι
- 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα
- μισό ματσάκι μαιντανό
- μισό ματσάκι άνηθο
- 150 γρ. φέτα τριμμένη
- 2 αυγά
- λάδι
Πως την φτιάχνουμε;
Για να φτιάξουμε το φύλλο βάζουμε στο αλεύρι λίγο αλάτι και προσθέτουμε λίγο λίγο νερό για να γίνει μία μαλακή ζύμη. Ζυμώνουμε καλά και επειδή η ζύμη είναι πολύ μαλακή περνάμε τα χέρια μας με λίγο λάδι για να μπορέσουμε να το ζυμώσουμε. Αφήνουμε τη ζύμη για 10 λεπτά να ξεκουραστεί.
Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά μας τα ενώνουμε όλα μαζι, προσθέτουμε το τυρί, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι. Λαδώνουμε τον πάγκο της κουζίνας όπως δείχνω στο βίντεο και κόβουμε το ζυμάρι μας σε 2 μέρη. Με λαδωμένα χέρια ανοίγουμε το φύλλο μας όσο θέλουμε και το περνάμε με το μισό βούτυρο και διπλώνουμε το φύλλο σαν φάκελο και το αφήνουμε στην άκρη. Το ίδιο κάνουμε και στο άλλο φύλλαράκι μας. Παίρνουμε το πρώτο φύλλο το ξανανοίγουμε με τον ίδιο τρόπο στο μέγεθος του ταψιού και το στρώνουμε στο ταψί. Ρίχνουμε μέσα την γέμιση της πίτα και αφού ανοίξουμε πάλι με τον ίδιο τρόπο το δεύτερο φύλλο μας την σκεπάζουμε.
Ψήνουμε την πίτα μας στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.
Tips:
Αυτή την πίτα μπορείτε αντί να την ψήσετε στον φούρνο να την κάνετε στο τηγάνι. Την ψήνετε πρώτα από την μια μεριά μετά από την άλλη μεριά κάθε πλευρά από 3-4 λεπτά και χωρίς κόπο και φούρνο έχετε έτοιμη την πίτα σας.
Ευχαριστούμε την Ιωάννα Τσολομίτη και το www.ioannas.gr για την παραχώρηση της συνταγής