Τα κεφτεδάκια είναι αγαπημένο γεύμα των περισσότερων και ειδικά των παιδιών. Πόσο δε όταν είναι συνδυασμένα με ζυμαρικά.
Τι θα χρειαστούμε;
- 500 γρ. βρασμένα ζυμαρικά της αρεσκείας σας
- 300 - 400 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 ματσάκι μαιντανό
- 1 κουταλιά της σούπας νοστημιά (μπαχαρικό για κοτόπουλο)
- 1 κουτάκι ντομάτα τριμμένη
- λάδι
- 150 - 200 γρ. κεφαλογραβιέρα κομμένη σε κύβους (προαιρετικά)
- αλάτι
- πιπέρι
- δάφνη
- θυμάρι
- 1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
Πως τα φτιάχνουμε;
Ζυμώνουμε τον κιμά μαζί με το κρεμμύδι και τον μαιντανό. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το θυμάρι και κάνουμε μικρά κεφτεδάκια. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια για λίγα λεπτά και τα σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τη ντομάτα, την δάφνη, την νοστημιά (μπαχαρικο για κοτόπουλο) και το αφήνουμε 2 με 3 λεπτά για να βράσουν όλα μαζί. Αν χρειαστεί ρίχνετε μέσα και λίγο νεράκι. Προσθέτουμε στο τέλος τα βρασμένα ζυμαρικά, το τυρί, ανακατεύουμε και σερβίρουμε το φαγάκι μας.
Tips
Αντί για κεφτεδάκια μπορείτε να βάλετε μπουκιές κοτόπουλο ή ψαρονέφρι ή περισσεύματα από κρέας μαγειρεμένο.
Ευχαριστούμε την Ιωάννα Τσολομίτη και το www.ioannas.gr για την παραχώρηση της συνταγής