Οι πιπεριές Φλωρίνης και ειδικά όταν τις κάνεις γεμιστές είναι ένα φαγητό που αγαπούν μικροί και μεγάλοι.
Τι θα χρειαστούμε;
- 4 μεγάλες κόκκινες πιπεριές φλωρίνης
- 300γρ. ψίχουλα φρέσκου ψωμιού
- 1 κ.σ. κάππαρη
- 1 κ.σ. μαύρες ελιές ψιλοκομμένες
- 3 μεγάλες ντομάτες ψιλοκομμένες, χωρίς φλούδες και σπόρια
- 4 σαρδέλες μαρινάτες στραγγισμένες από το λάδι και κομμένες
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 125ml λάδι
- Ρίγανη
- Αλάτι
- Πιπέρι
Πως τις φτιάχνουμε;
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και κρατάμε πάνω από το μισό λάδι. Αλατοπιπερώνουμε το μείγμα και γεμίζουμε τις πιπεριές. Τοποθετούμε τις γεμιστές πιπεριές σε ταψάκι με το υπόλοιπο λάδι και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα. Μόλις αρχίσουν να μαυρίζουν τα άκρα τους και μαλακώσουν, τις βγάζουμε.
Χρήστιμες συμβουλές: Αυτό το πιάτο, εκτός από ζεστό, τρώγεται και κρύο. Μπορείτε αντί για σαρδέλα, να βάλετε γαύρο ή όποιο άλλο ψάρι προτιμάτε. Επίσης, μπορείτε να έχετε ήδη ψημένες και καθαρισμένες από τη φλούδα τους τις πιπεριές και να τις έχετε μέσα σε μαρινάδα ξιδιού και λαδιού. Τις σκουπίζετε από τα λάδια και τις γεμίζετε με τα παραπάνω υλικά. Τις σερβίρετε κρύες. Συμπληρώνετε και με δροσερό ντιπ γιαουρτιού και αρωματικών.
Ευχαριστούμε το www.ioannas.gr και την σεφ Ιωάννα Τσολομίτη για την παραχώρηση την συνταγής