Μπορεί οι περισσότεροι να έχουμε συνδέσει τις τάρτες με το καλοκαίρι αλλά μπορούμε να τις φτιάξουμε όλο το χρόνο,ανάλογα με τα φρούτα που υπάρχουν
Τι θα χρειαστούμε;
Για την ζύμη της τάρτας:
- 250 γρ. αλεύρι
- 25 γρ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα
- 1 γρ. αλάτι
- 125 γρ. ζάχαρη
- 2 γρ. κανέλα
- 2 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 75 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
- 1 αυγό και 1 ασπράδι
Για την κρέμα:
- 400 γρ. γάλα
- 100 γρ. κορν φλάουρ
- 2 αυγά `
- 150 γρ. ζάχαρη
- 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
Φρούτα εποχής
Πως την φτιάχνουμε;
Ζυμώνουμε όλα τα υλικα της ταρτας. Στρώνουμε την ζύμη στην ταρτιέρα μας (20 πόντους) και την τρυπάμε με πηρούνι για να μην φουσκώσει. Για να έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα στρώνουμε μέσα μια λαδόκολλα και ρίχνουμε ένα ποτήρι φασόλια. Ψήνουμε τη βάση της τάρτας σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για μισή ώρα και μετά αφαιρούμε την λαδόκολλα και τα φασόλια. Όταν κρυώσει βράζουμε το γάλα με το κορν φλάουρ. Ρίχνουμε μέσα την ζάχαρη και την βανίλια και όταν πήξει η κρέμα την κατεβάζουμε από την φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει, αφού κολλήσουμε μια μεμβράνη επάνω στην κρέμα για να μην κάνει κρούστα. Τέλος ενσωματώνουμε την σαντιγί απαλά στην κρέμα και γεμίζουμε την τάρτα. Στρώνουμε γύρω γύρω στην τάρτα μας τα φρούτα την βάζουμε στο ψυγείο για λίγες ώρες πριν την σερβίρουμε.
Ευχαριστούμε το www.ioannas.gr και την σεφ Ιωάννα Τσολομίτη για την παραχώρηση την συνταγής