Τα γεμιστά είναι μια συνταγή που κάθε παραλλαγή της μας αρέσει.
Τι θα χρειαστούμε;
- 4 μέτριες τομάτες
- 4 μέτριες πιπεριές
- 1 φινόκιο τριμμένο
- 1 καρότο τριμμένο
- 1πιπεριά ψιλοκομμένη
- 4 κουταλιές της σούπας ρύζι καρολίνα
- 1 μελιτζάνα κομμένη και τηγανισμένη σε κύβους
- 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- την σάρκα απ' τις τομάτες που έχουμε αδειάσει
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
Πως τα φτιάχνουμε;
Πλένουμε πολύ καλά όλα τα λαχανικά μας. Αδειάζουμε τις τέσσερις τομάτες και τις τέσσερις πιπεριές προσεκτικά. Ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά, αφού προηγουμένως τα έχουμε ψιλοκόψει, σε ένα μπώλ. Γεμίζουμε τις τομάτες και τις πιπεριές και τα τοποθετούμε σε ένα μέτριο ταψί. Κόβουμε 3 πατατες σε κύβους και τις βάζουμε ενδιάμεσα στα γεμιστά μας. Πολτοποιούμε την σάρκα από τις τομάτες που έχουμε αδειάσει και το περιχύνουμε στο φαγητό μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μια ώρα περίπου.
Ευχαριστούμε το www.ioannas.gr και την σεφ Ιωάννα Τσολομίτη για την παραχώρηση την συνταγής