Η σεφ Ιωάννα Τσολομίτη μας δίνει την αγαπημένη της συνταγή για να φτιάξουμε το δημοφιλές μπανόφι
Τι θα χρειαστούμε;
- 1 πακέτο μπισκότα τετράγωνα
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 2-3 μπανάνες κομμένες σε φέτες μακρόστενες
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος
- 180 γρ. μαργαρίνη
- 3 κουτ. σούπας κονιάκ
- ελάχιστο νερό εάν χρειαστεί
Πως το φτιάχνουμε;
Βράζουμε το ζαχαρούχο μας γάλα όπως είναι στο κουτί του για 3 ώρες για να γίνει καραμέλα και το αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε στο μούλτι τα μπισκότα και τα κάνουμε σκόνη. Προσθέτουμε μέσα την μαργαρίνη μας και το κονιάκ. Στρώνουμε μετά αυτήν την ωραία ζύμη στο κάτω μέρος της φόρμας μας. Η ζύμη μας θα πρέπει να ναι μαλακή εαν δεν είναι τότε προσθέτουμε το ελάχιστο νεράκι. Στρώνουμε μετά τις μπανάνες κομμένες σε φέτες και μετά τις αλείφουμε με την πλούσια καραμέλα. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και την κάνουμε σαντιγί. Με την σαντυγί διακοσμούμε το γλυκάκι μας. Μόλις στρώσουμε την σαντιγί μας το βάζουμε στο ψυγείο.
Τις συνταγές της Ιωάννας Τσολομίτη τις βρίσκουμε στο www.ioannas.gr