Συνταγές για φανουρόπιτα θα συναντήσουμε πολλές σε όλη την Ελλάδα. Το βασικό σύμφωνα με την παράδοση είναι να γίνει με 7 ή με 9 υλικά.
Τι θα χρειασούμε;
• 1/2 κιλό αλεύρι
• 300 γραμ. πορτοκαλάδα με ανθρακικό
• 300 γραμ. ελαιόλαδο
• 300 γραμ. ζάχαρη
• 1 κ.γλ. μαγειρική σόδα
• 1 κ.γλ. γαρύφαλο
• 1 κ.γλ. κανέλα
• 125 γραμ. καρύδια
• 125 γραμ. σταφίδες
• Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα (προαιρετικά)
Πως την φτιάχνουμε;
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνούμε όλα τα υγρά υλικά με τη ζάχαρη, το γαρύφαλο, την κανέλα και τη μαγειρική σόδα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά με σύρμα. Ρίχνουμε τα καρύδια και τις σταφίδες καιανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν καλά τα υλικά.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ταψάκι και το ισιώνουμε πιέζοντας με βρεγμένα χέρια γιανα ψηθεί ομοιόμορφα.
Ψήνουμε για περίπου μία ώρα. Πασπαλίζουμε προαιρετικά με ζάχαρη άχνη.
Ευχαριστούμε το www.mamapeinao.gr για την παραχώρηση της συνταγής