Σε μικρούς και μεγάλους αρέσουν οι κροκέτες ψαριού, πόσο μάλιστα όταν τις φτιάχνουμε μόνοι μας και δεν επιλέγουμε κατεψυγμένες.
Τι θα χρειαστούμε;
- 500 γραμμ. ξαλμυρισμένος και καθαρισμένος μπακαλιάρος
- 2 ξερά κρεμμύδια, τριμμένα
- 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1/2 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
- 1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 κουτάκι μπίρα (330 ml)
- 250 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- Μπόλικο φρέσκο πιπέρι
Πως τις φτιάχνουμε;
Με τα δάχτυλα μαδάμε τον μπακαλιάρο σε ίνες. Τον βάζουμε σε μπολ. Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τελευταίο προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά, ν’ αναμειχθεί ο χυλός. Αφήνουμε το μείγμα σκεπασμένο για 20΄, να ενωθούν οι γεύσεις. Βρέχουμε ένα κουτάλι σε νερό και παίρνουμε κουταλιά κουταλιά από το μείγμα. Τη ρίχνουμε σε καυτό ελαιόλαδο και τηγανίζουμε για 2΄ από κάθε πλευρά τις κροκέτες, μέχρι να ροδίσουν. Τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίσουν. Τις σερβίρουμε με σκορδαλιά.
Ευχαριστούμε την ιστοσελίδα www.mamapeinao.gr για την παραχώρηση της συνταγής