Η συνταγή που διαβάσαμε με τις χυλοπίτες και το σπανάκι είναι ιδανική για ένα τραπέζι με φίλους που μας ξάφνιασαν και ήρθαν στο σπίτι.
Τι θα χρειαστούμε;
- 300- 500 γραμμάρια φρέσκο σπανάκι
- 50 γραμμάρια ελαιόλαδο
- 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 500 γραμμάρια χυλοπίτες ή λαζάνια
- 2 κουταλιές αλεύρι
- 1,5 κούπα γάλα φρέσκο
- 250 γραμμάρια γιαούρτι
- 200 γραμμάρια τριμμένο κεφαλοτύρι ή γραβιέρα
- 50 γραμμάρια βούτυρο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Πως το φτιάχνουμε;
Καθαρίζουμε το σπανάκι και το κόβουμε σε λωρίδες. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και το σοτάρουμε μαζί με το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και το αφήνουμε για λίγα λεπτά.
Σε ένα άλλο τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε το γιαούρτι και το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να σφίξει το μείγμα.
Μόλις πάρει μια βράση ρίχνουμε το τυρί και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε και τα υλικά από το πρώτο τηγάνι.
Σε ένα βουτυρωμένο ταψί ρίχνουμε τις βρασμένες χυλοπίτες και από πάνω το μείγμα της κατσαρόλας.
Το ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα
Η συνταγή δημοσιεύθηκε στο http://mygreekyogurt.wordpress.com