Τι πιο ωραίο, μια ημέρα να φτιάξουμε για την οικογένειά μας ή τους φίλους μας σπιτικό ψωμί. Είναι πολύ πιο εύκολο από ότι φαντάζεστε και το αποτέλεσμα θα εκπλήξει ακόμα και εσάς τους ίδιους.
Τι θα χρειαστούμε;
- 300 ml ζεστό νερό
- 250 γραμμάρια γιαούρτι
- 1 κουτάλι του γλυκού αλάτι
- 2 κουτάλια του γλυκού μαγιά
- 6 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Λίγο ελαιόλαδο
Πως το φτιάχνουμε;
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το νερό, τη μαγιά και μετά από λίγο προσθέτουμε το γιαούρτι και το αλάτι.
Προσθέτουμε τις 4 κούπες αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
Σταδιακά προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε καλά, μέχρι το ζυμάρι να μην κολλάει στα χέρια μας.
Πλάθουμε την ζύμη σε μια μεγάλη μπάλα, την αλείφουμε με ελαιόλαδο, τη βάζουμε σε μια λεκάνη και την σκεπάζουμε με μια πετσέτα για 90 λεπτά.
Μετά, χωρίζουμε το ζυμάρι σε τρεις μπάλες, τις ξαναβάζουμε στη λεκάνη και τις καλύπτουμε με μια πετσέτα. Τις αφήνουμε εκεί για 90 λεπτά, μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος τους.
Χαράξτε τα ζυμάρια με ένα μαχαίρι και ραντίστε τα με νερό.
Ψήστε τα στον φούρνο για περίπου 40 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
Κάθε 15 λεπτά πρέπει να τα ψεκάζετε με νερό.
Η συνταγή δημοσιεύθηκε στο http://mygreekyogurt.wordpress.com