Σε πολλά μέρη της Νάξου φτιάχνουν με άγρια χόρτα και με τα τοπικά τυριά. Σχεδόν σε όλες οι Ναξιώτες βάζουν την διάσημη γραβιέρα.
Τι θα χρειαστούμε;
- Διάφορα χόρτα βουνού (περίπου 1 κιλό)
- 2 Αβγά
- 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
- 1 κουταλιά της σούπας πιπέρι
- 500gr φέτα Νάξου
- 200gr Γραβιέρα Νάξου
- Λίγο άνηθο
- 2-3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- Φύλλα σφολιάτας για αλμυρά
Πως την φτιάχνουμε;
- Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά εκτός από τα χόρτα
- Κόβουμε λεπτά τα χόρτα . Τα βράζουμε για 10 λεπτά
- Στην συνέχεια, βάζουμε τα χόρτα στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε καλά
- Σημαντικό: Εάν το μείγμα μετά το βράσιμο χόρτων σας φαίνεται αραιό, προσθέστε μισή κούπα ρύζι
- Σε ένα λαδωμένο ταψί βάζουμε 4 λαδωμένα φύλλα σφολιάτας, (τα λαδώνουμε ένα- ένα)
- Ρίχνουμε στο ταψί την γέμιση
- Βάζουμε ξανά 4 λαδωμένα φύλλα σφολιάτας, (τα λαδώνουμε ένα- ένα)
- Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 160. Αν δεν έχει ροδίσει, το αφήνουμε μέχρι να ροδίσει
Η συνταγή δημοσιεύθηκε στο www.mynaxos.gr