Οι συνταγές για τα γεμιστά είναι πολλές, αλλά αυτή νομίζω πως είναι κάπως ξεχωριστή και έχει σίγουρη επιτυχία
Τι θα χρειαστούμε;
- 6 μέτριες , ώριμες και στρογγυλές ντομάτες
- 3 μέτριες, πράσινες πιπεριές
- 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 φλιτζάνι ρύζι Καρολίνα
- ½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζάνι δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
- 3 κουτ. σούπας τριμμένη φρυγανιά\
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πως τα φτιάχνουμε;
Αδειάζουμε τα λαχανικά: κόβουμε μια φέτα από την πλευρά του κοτσανιού της ντομάτας, αφήνουμε τα καπάκια στην άκρη και με ένα κουτάλι αδειάζουμε τη σάρκα από το εσωτερικό τους και την ψιλοκόβουμε.
Κόβουμε μια λεπτή φέτα από τις πιπεριές στην πλευρά του κοτσανιού. Αφαιρούμε και πετάμε σπόρους. Κρατάμε όλα τα καπάκια των λαχανικών.
Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Όταν μαλακώσει, προσθέτουμε το ρύζι και το γυρίζουμε 1-2 φορές. Ρίχνουμε τη μισή ποσότητα από τις ψιλοκομμένες ντομάτες και τη ρίγανη.
Αφήνoυμε τα υλικά να μαγειρευτούν για 3-4 λεπτά και σβήνουμε με 1 φλιτζάνι νερό. Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε αλατοπίπερο, το μαϊντανό και το δυόσμο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC. Βάζουμε τα λαχανικά σε ένα ταψί φούρνου, με το άνοιγμα προς τα πάνω και πασπαλίζω το εσωτερικό τους με αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη. Γεμίζουμε τα λαχανικά με τη γέμιση και σκεπάζουμε με τα καπάκια τους.
Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τις υπόλοιπες ψιλοκομμένες ντομάτες. Πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά και λίγη ακόμη ζάχαρη. Ψήνουμε για 1 ώρα περίπου, ώσπου τα λαχανικά να μαραθούν. Σερβίρω τα γεμιστά ζεστά ή κρύα με μπόλικη φέτα.
Ευχαριστούμε το www.mamapeinao.gr για την παραχώρηση της συνταγής