Η τυροκαυτερή είναι το ιδανικό συνοδευτικό για τα περισσότερα γεύματα.
Τι θα χρειαστούμε;
- 500 γραμμάρια φέτα
- 3 πιπεριές κέρατο
- 2 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κουτ. σούπας ξύδι
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κουτ.γλυκού μπούκοβο
Πως την φτιάχνουμε;
Πλένουμε καλά τις πιπεριές και ψήνουμε στον φούρνο στους 180 °C για 5 λεπτά ή εναλλακτικά τις τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε στην τοστιέρα.
Τις ξεφλουδίζουμε και αφαιρούμε προσεκτικά τα σπόρια από το εσωτερικό.
Χτυπάμε στο μπλέντερ τις πιπεριές, το ελαιόλαδο και το ξύδι μέχρι να πολτοποιηθούν. Προσθέτουμε τη φέτα, το γιαούρτι και το μπούκοβο. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 1-2 λεπτά.
Μεταφέρουμε την τυροκαυτερή σε ένα μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο πριν τη σερβίρουμε.
Ευχαριστούμε το www.mamapeinao.gr για την παραχώρηση της συνταγής