Από τις πιο καλοκαιρινές συνταγές είναι τα καλαμαράκια τηγανητά, αρκεί να ξέρουμε πώς να τα φτιάξουμε σωστά.
Τι θα χρειαστούμε;
- 1 κιλό καλαμαράκια καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
- 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Αλάτι, πιπέρι
- 1 1/2 φλιτζάνι σπορέλαιο
- Χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι
- 1/2 φλιτζάνι νερό
Πως τα φτιάχνουμε;
Βάζουμε το νερό, το λεμόνι και τα καλαμαράκια σε ένα μπολ, τα σκεπάζουμε με πετσέτα και τα αφήνoυμε να μαριναριστούν στο ψυγείο για μισή ώρα.
Ανακατεύουμε σε άλλο μπολ το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι.
Στραγγίζουμε τα καλαμαράκια και τα περνάμε από το αλεύρι ένα – ένα. Σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε το σπορέλαιο και τα τηγανίζουμε λίγα – λίγα, για περίπου 2 λεπτά. Το σπορέλαιο πρέπει να καλύπτει πλήρως τα καλαμάρια στο τηγάνι.
Τα αποσύρουμε από τη φωτιά με τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετούμε σε πιατέλα στρωμένη με λαδόκολλα. Σερβίρουμε συνοδεύοντας με τηγανητές πατάτες.
Ευχαριστούμε το www.mamapeinao.gr για την παραχώρηση της συνταγής