Η Θεοδώρα μας έστειλε την αγαπημένη της συνταγή για γαρίδες σαγανάκι.
Τι θα χρειαστούμε;
- 500- 600 γραμμάρια γαρίδες
- 2 πιπεριές
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1 συσκευασία πολτό ντομάτας
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Λάδι
- 4 σφηνάκια ούζο
- 1 αστεροειδή γλυκάνισό
- 200- 300 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά)
Πως το φτιάχνουμε;
Σοτάρουμε τις γαρίδες σε μέτρια φωτιά, μέσα στο ελαιόλαδο.
Αφού οι γαρίδες σοταριστούν, μετά από 10 λεπτά περίπου, ρίχνουμε τα 2 σφηνάκια ούζου και το αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά και τις βγάζουμε από την κατσαρόλα.
Σε ένα μίξερ χτυπάμε το κρεμμύδι, την ντομάτα και την μια πιπεριά.
Ρίχνουμε τον πολτό στην κατσαρόλα και προσθέτουμε την δεύτερη πιπεριά κομμένη σε μικρά κομμάτια
Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για περίπου 30 λεπτά και προσθέτουμε λίγο αλάτι, πιπέρι και τον γλυκάνισο. Ανά διαστήματα βάζουμε λίγο ζεστό νερό, αν το χρειαστεί η σάλτσα.
Μετά τα 30 λεπτά ρίχνουμε τις σοταρισμένες γαρίδες, τα άλλα δύο σφηνάκια ούζο και το τριμμένο τυρί.
Κλείνουμε το καπάκι και το αφήνουμε να μαγειρευτεί για άλλα 5 λεπτά.