Αυτή η συνταγή για σουτζουκάκια είναι από τις πιο ωραίες που μπορείτε να δοκιμάσετε.
Τι θα χρειαστούμε;
- 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
- 1/2 φλιτζάνι φρυγανιά
- 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένο
- 4 κουτ.σούπας μαυροδάφνη (και λίγη έξτρα για το πλάσιμο)
- 2 αυγά
- 1 κουτ. σούπας κύμινο
- 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο
Για τη σάλτσα
- 1 κιλό ντομάτες τριμμένες
- 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 πρέζα ζάχαρη
- αλάτι
- πιπέρι
Πως τα φτιάχνουμε;
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τα σουτζουκάκια και τα ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να ομογενοποιηθούν. Για να σταθούν καλύτερα, βάζουμε το μπολ καλυμμένο με μεμβράνη στο ψυγείο για 10 λεπτά. Κατόπιν, πλάθουμε μακρόστενα σουτζουκάκια. Για να μην κολλήσει ο κιμάς στα χέρια, καλό είναι να βουτήξουμε τα χέρια μας στη μαυροδάφνη. Στο τηγάνι σε δυνατή φωτιά τα σωτάρουμε για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και βράζουμε για 10΄-15΄ μέχρι να δέσει. Αφού βράσει και δέσει η σάλτσα, ρίχνουμε και τα σουτζουκάκια και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 10 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως συνοδεύοντας με πουρέ πατάτας.
Την συνταγή μας παραχώρησαν από το www.mamapeinao.gr