Για το χοιρινό θα βρούμε πολλές συνταγές. Λίγες όμως αφήνουν το κρέας ζουμερό και αυτή είναι σίγουρα μια από αυτές.
Τι θα χρειαστούμε;
- 1½ κιλό χοιρινό, μπούτι ή σπάλα (ολόκληρο κομμάτι)
- 5-6 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κιλό φρέσκες ντομάτες, περασμένες στον τρίφτη
- 1 φλιτζάνι κόκκινο ξηρό κρασί
- 1 κ.σ. ντοματοπελτές
- 4 πατάτες
- 1 κ.γλ. ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι νερό
- αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πως το φτιάχνουμε;
Με μυτερό μαχαίρι κάνουμε τρυπούλες στο κρέας και γεμίζουμε τις σκελίδες σκόρδο. Σε βαθιά κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο. Σωτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει καλά για περίπου 10΄. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και σβήνουμε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τις φρέσκιες ντομάτες, αλατοπίπερο και ζάχαρη. Τέλος, ρίχνουμε το νερό και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 90 λεπτά.
Κατόπιν, αποσύρουμε το κρέας από την φωτιάκόβουμε το έτοιμο, κόβουμε σε λεπτές φέτες και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα περίπου 20 λεπτά.
Την συνταγή μας παραχώρησαν από το www.mamapeinao.gr