Ο Γιάννης μοιράστηκε μαζί μας την αγαπημένη του συνταγή που δεν είναι άλλη από το κέικ καρότου.
Τι θα χρειαστούμε;
- 1 φλιτζάνι καρότα τριμμένα στον τρίφτη
- 1 φλιτζάνι μήλα τριμμένα
- ¾ φλιτζάνι λάδι
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 2 φλιτζάνια αλεύρι (που φουσκώνει μόνο του)
- 2 αυγά
- 1 κουταλάκι σόδα
- 1 κουταλάκι baking powder
- ½ κουταλάκι κανέλα
- ½ φλυτζάνα καρύδια χονδροκομμένα (προαιρετικά)
Πως το φτιάχνουμε;
Σε ένα μπωλ ρίχνουμε τη ζάχαρη και το λάδι και τα χτυπάμε με το μίξερ. Μετά ρίχνουμε τα αυγά ένα-ένα και επίσης τα χτυπάμε. Μετά ρίχνουμε τα καρότα και τα μήλα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί με την σπάτουλα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε την κανέλα και ακολούθως το αλεύρι σιγά-σιγά στο μπωλ, αφού όμως πρώτα έχουμε ρίξει στο αλεύρι τη σόδα και το baking powder, και τα χτυπάμε ελαφρά με το μίξερ.
Στο τέλος ρίχνουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα τη ζύμη μέχρι αυτή να γίνει λίγο μαλακή. Μετά τοποθετούμε το μίγμα στην βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα ψησίματος και ακολούθως το ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς για 45 λεπτά.