Οι συνταγές με θαλασσινά είναι ιδανικές για τις ημέρες του καλοκαιριού, ειδικά αν τις απολαμβάνουμε σε κάποιο νησί.
Τι θα χρειαστούμε;
- 1 σακουλάκι μύδια καθαρισμένα φρέσκα
- 1 ώριμη ντομάτα κομμένη σε λεπτές φέτες
- 1 πιπεριά πράσινη
- 1 πιπεριά κόκκινη
- Μερικές φέτες λεμόνι και λίγο ξύσμα
- 1 χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι καφέ ελαιόλαδο
- Λίγο χυμό λεμόνι
- Λίγη μουστάρδα
- Φέτα τριμμένη
- Ρίγανη
- Λίγη καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)
Πως το φτιάχνουμε;
Πλένουμε καλά τα μύδια και αφαιρούμε τις φουντίτσες τους. Ρίχνουμε σ’ ένα σαγανάκι το λάδι και προσθέτουμε τη ντομάτα, τις πιπεριές, το λεμόνι και τα βράζουμε ελάχιστα, ώσπου να μαλακώσουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μύδια, το χυμό λεμόνι και αν χρειάζεται λίγο αλάτι. Δυναμώνουμε τη φωτιά και βράζουμε το μείγμα 5 λεπτά. Όταν το κατεβάσουμε από τη φωτιά ρίχνουμε μαϊντανό και ρίγανη.
Την συνταγή βρήκαμε στο mamapeinao.gr