Η κάθε μία συνταγή για τυρόπιτα που διαβάζουμε είναι εντελώς διαφορετική αλλά στους περισσότερους μας αρέσουν όλες.
Τι θα χρειαστούμε;
- 4 φύλλα για πίτες, χονδρά
- 250 γραμμάρια. μυζήθρα
- 150 γραμμάρια φέτα
- 4 μεσαία βιολογικά αυγά
- 1 ½ φλiιτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά
- Λίγο αλάτι και πιπέρι
Πως την φτιάχνουμε;
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200oC.
Σε ένα μεγάλο πιάτο λιώνoυμε με το πιρούνι τη φέτα και προθέτουμε τη τριμμένη μυζήθρα. Σε ένα μπολ χτυπάμε με αυγοδάρτη τα αυγά με την κρέμα γάλακτος. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε τα τυριά με τα αυγά και την κρέμα και κατόπιν ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι.
Σε ένα βουτυρωμένο σκεύος στρώνουμε τα δύο φύλλα, βουτυρώνοντας ανάμεσά τους. Περιχύνουμε τη γέμιση τυριών και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα δύο φύλλα βουτυρώνοντας ανάμεσα. Γυρίζoυμε τα φύλλα μέσα και γύρω από το σκεύος, χαράζουμε την πίτα, και ραντίζουμε με λίγο νερό.
Ψήνουμε την πίτα μας στο φούρνο μέχρι να ροδίσει πάνω και κάτω το φύλλο.
Την συνταγή βρήκαμε στο mamapeinao.gr