Για κανελόνια θα διαβάσουμε χίλιες- δυο συνταγές και είναι όλες, η μία καλύτερη από την άλλη. Η σημερινή δεν έχει κρέας αλλά λαχανικά και φέτα.
Τι θα χρειαστούμε;
- 14 Κανελόνια
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 πράσινη πιπεριά
- 4 μέτρια κολοκυθάκια
- 250 γραμμάρια μανιτάρια
- 1 φλιτζάνι φέτα
- 2 κουταλιές της σούπας άνηθο
- 1/2 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 1 κουταλιά του γλυκού κορν φλάουερ
- Μοσχοκάρυδο
- 4-5 κουταλιές της σούπας λάδι
- Αλάτι πιπέρι
Πως τα φτιάχνουμε;
Ρίχνετε λάδι στο τηγάνι και σοτάρετε όλα τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν.
Τα αλάτοπιπερώνετε προσθέτετε τον άνηθο και τα τραβάμε απ´τη φωτιά να κρυώσουν.
Ρίχνετε στο μίγμα φέτα και ανακατεύετε μαλακά.
Ζεσταίνετε το γάλα και ρίχνετε το κορν φλάοευρ αραιωμένο σε 2-3 κουταλιές της σούπας νερό και αλάτι πιπέρι και μοσχοκάρυδο.
Αφήνετε το γάλα να πάρει μια βράση και το απομακρύνετε από το μάτι.
Γεμίστε τα κανελόνια και τοποθετήστε σε λαδωμένο ταψάκι.
Τα περιχύνετε πρώτα με το γάλα και μετά με την κόκκινη σάλτσα.
Πασπαλίστε με ότι τυρί τριμμένο έχετε.
Ψήσετε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου συνήθως 35', μέχρι να ροδίσουν και μετά 10' με αλουμινόχαρτο.