Οι παραλλαγές κλασσικών συνταγών πάντα μου άρεσαν και ειδικά αυτή, με το κλασσικό παστίτσιο που μπορούμε να το κάνουμε χωρίς κιμά.
Τι θα χρειαστούμε;
- 1/2 Κιλό μανιτάρια πλευρό τους
- 1/2 κιλό ζυμαρικό κοχύλια
- 300 γραμμάρια χυμό ντομάτας
- 1 κρεμμύδι
- 250 γραμμάρια τυρί λευκό νηστίσιμο
- 200 γραμμάρια τυρί κίτρινο νηστίσιμο
- Πουρέ από 2 πατάτες
- Φρυγανιά τριμμένη
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ρίγανη
- Μοσχοκάρυδο
- Μπαχάρι
- Κανέλα
- 1/2 ποτήρι κρασί κόκκινο
Πως το φτιάχνουμε;
Αλέθουμε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι και σβήνουμε με κόκκινο κρασί.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια , προσθέτουμε την ντομάτα και τα μπαχαρικά, λίγο νερό και το αφήνουμε να βράσει.
Βράζουμε τα ζυμαρικά για 10 λεπτά . Αφού βράσει η σάλτσα και τα ζυμαρικά τα ανακατεύουμε σε ένα σκεύος όλα μαζί με τα τυριά.
Τα βάζουμε σε ένα ταψάκι και από πάνω τον πουρέ και λίγη φρυγανιά. Ψήνουμε στους 180ο για 30-35 λεπτά.
πηγή φωτο: mamapeinao.gr