Οι παραδοσιακές συνταγές είναι πάντα αυτές που προτιμώ να φτιάχνω όταν τις βρίσκω. Σας προτείνω λοιπόν να μαγειρέψετε παπαρδέλες με λουκάνικα και λαχανικά
Τι θα χρειαστούμε;
- 500 γραμμάρια παπαρδελες
- 2 λουκάνικα χωριατικά
- 1 πιπεριά πράσινη
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 4 μανιτάρια στρογγυλά
- 2 ντομάτες μεγάλες ώριμες ψιλοκομμένες
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 200 ml ντομάτα κονκασέ
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Πως τις φτιάχνουμε;
Σ’ένα σκευος που έχω βάλει νερό να βράσει ρίχνω τις παπαρδέλες και τις βράζω για 5’-6’ και μετά τις κρυώνω με κρύο νερό.
Σε μια κατσαρόλα βάζω λάδι να κάψει και ρίχνω τα λουκάνικα έως ότου πάρουν χρώμα.
Μετά ρίχνω τις πιπεριές και τα μανιτάρια και τα σοτάρω καλά.
Έπειτα ρίχνω το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύω καλά μέχρι να σωταριστούν.
Σβήνω με λευκό κρασί και αφήνω να πάρει μια βράση
Ρίχνω τις ντομάτες και αφήνω να σωταριστούν και αυτές και μετά ρίχνω και την ντομάτα κονκασε.
Ρίχνω μια πρέζα ζάχαρη, αλατοπιπερώνω, ρίχνω 200 ml νερό περίπου και αφήνω τη σάλτσα να σιγοβράσει.
Μόλις η σάλτσα αρχίσει να δένει ρίχνω τις παπαρδέλες και τις ανακατεύω καλά με τη σάλτσα.
Αποσύρω από την φωτιά και ρίχνω τον μαϊντανό.
πηγή φωτο: mamapeinao.gr