Τα κανελόνια αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους και μπορούμε να δοκιμάσουμε πολλές γεμίσεις. Αυτή με τον κιμά και τα τυριά είναι φανταστική!
Τι θα χρειαστούμε;
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 500 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς από ελιά
- 1/3 κουταλιά του γλυκού μπαχάρι σε σκόνη
- 3 φλιτζάνια έτοιμη σάλτσα μεσογειακή
- 1 κουτάκι ζωμός βοδινού αραιωμένος σε 4 φλιτζάνια
- 200 γραμμάρια φέτα τριμμένη
- 400 γραμμάρια κανελόνια (1 κουτί)
- 150 γραμμάρια μοτσαρέλα τριμμένη
- 200 ml κρέμα γάλακτος
Πως τα φτιάχνουμε;
Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 2 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
Προσθέτουμε τον κιμά και το μπαχάρι και σοτάρουμε για 5 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά μέχρι ο κιμάς να γίνει σπυρωτός και να αλλάξει χρώμα.
Προσθέτουμε 2 φλιτζάνια από την σάλτσα ντομάτας, αλάτι και πιπέρι και ξανά ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μισό ζωμό βοδινού και ανακατεύουμε.
Μόλις πάρει μία βράση το μείγμα, χαμηλώνουμε ελαφρώς την φωτιά και μαγειρεύουμε για 15 με 20 λεπτά με ξεσκέπαστη κατσαρόλα μέχρι να σωθούν τα υγρά.
Αποσύρουμε το σκεύος από την φωτιά και προσθέτουμε την φέτα και ανακατεύουμε καλά. Γεμίζουμε τα κανελόνια, τα τοποθετούμε στο ταψί, προσθέτουμε λίγο ζωμό και την υπόλοιπη ντομάτα με την κρέμα γάλακτος, στην συνέχεια ρίχνουμε και την τριμμένη μοτσαρέλα από επάνω, σκεπάζουμε με το αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε στους 200 βαθμούς κελσίου.
πηγή φωτο: mamapeinao.gr